Gooien met de dobbelsteen en dan een pakje pakken. Of doorgeven, of afpakken van iemand, of naar je overbuur sturen. Zo ging het woensdag in de kas. Na de heerlijke aardappel-preisoep van Maike bleven bezoekers lekker zitten in de kas. Ingepakte cadeautjes waren bij binnenkomst al in een mand gedaan. Op gewone dagen in de winter gaat iedereen na de soep snel weer naar huis. Als de zon schijnt blijven mensen iets langer, dan is het aangenaam warm in de kas. Nu was het bewolkt en fris en toch bleef men lekker zitten. We spraken vorige week af om Sinterklaas te vieren in de tuin. Iedereen nam iets mee uit eigen huis. Iets wat je kon missen. Onvoorstelbaar hoe verschillend de pakjes waren die op tafel kwamen. Wie een 6 gooide mocht uitpakken. Bij sommige cadeau’s zag je ogen van mensen gaan glinsteren. Drie schattige stenen hondjes vielen zeer in de smaak. Een bijzondere reep chocolade vergezeld van de mooie tekst ‘adopt the pace of nature, her secret is patience’ lachte naar mij. Dat bleef niet onopgemerkt. Grote hilariteit wanneer de hondjes of de chocolade weer van eigenaar wisselden na het gooien van een 2 of 3. Zo hadden we schik. Er werd gelachen, heel veel gelachen. Het viel op. De versierders en verlichters, die buiten de kas lampjes ophingen, en de laatste viooltjes in de bollenmanden plantten genoten stilletjes mee van het plezier in de kas. Uiteindelijk waren alle pakjes uitgepakt en kozen we om de beurt iets om mee naar huis te nemen. Eerst mocht de jongste van ons gezelschap kiezen. Hij twijfelde geen moment en koos de drie stenen hondjes. Daarna kwamen de ouderen aan de beurt. Bij elke leeftijdsgroep stak onze jongste weer zijn hand op. Zo vertederend, hij heeft afgelopen woensdag ieders hart gestolen. Toen alles verdeeld was wenkte Gizella mij. Ik noem haar vaak ‘de koningin van de tuin’. Altijd prachtig aangekleed en opgemaakt. Kleurrijk en humoristisch. Iemand die fleur geeft aan de tuin. Zomer en winter. Zij koos het cadeautje waar ik zo naar lonkte en gaf het aan mij. Tot slot, kreeg ik nog een dikke zoen van een lieve dame die veel meemaakte de laatste tijd, met moeite naar de tuin kwam deze dag en zo blij was dat ze gegaan was. Een onvergetelijke uurtje. Zomaar midden in de winter. Feestelijk delen. Sinterklaas is mijn held!