Tijdens het kennismakingsweekend van haar opleiding bij de Slow food youth movement verbleef onze dochter in de buurt van Utrecht. Aan het eind van de eerste lesdag kregen de deelnemers de opdracht om te gaan ‘dumpster diven’. Op zaterdagmiddag tegen 17.00 uur langs de supermarkten in de stad gaan, op zoek naar overgebleven voedsel wat niet verkocht was en niet bewaard kon worden. Ze vond het een geweldige sport. En was tegelijk zeer verbaasd hoeveel eetbaars er weggegooid werd. Met wat ze meekregen uit de supermarkten kon gemakkelijk een fantastische maaltijd gekookt worden voor de 25 studenten. Terug in haar studentenhuis in Leiden hebben ze het nog een paar keer herhaald. Dat was een poos geleden. Nu heeft ze een drukke baan en laat de boodschappen bezorgen. Ik heb het ‘dumpster diven’ van haar over genomen. En ik niet alleen. Elke dinsdagochtend om 10 uur gaat er iemand van de Zoete Aarde naar de Albert Heijn in de Leyens. Axel, de groenteman heeft dan een machtig mooie zak met groenten voor ons klaar staan. De eerste weken was het even wennen. Er kwam veel fruit mee, dat smaakte best maar niet in de soep. Vorige week kreeg Angela een vracht witlof. Vandaag was ik voor het eerst aan de beurt, en werd verblijd met een enorme zak met prachtige groenten. Alles over de datum. Maar totaal niks mis mee. Ik heb er een heerlijke soep mee gemaakt. Hoe zal ik de soep noemen? Pastinaak-koolraap-aardappel-selderij-paprika-rodekool soep? Dat laatste ingrediënt had ik beter voor een salade kunnen bewaren. Het maakte de kleur van de soep niet mooier. En het oog wil ook wat. Ik heb een kopje gepureerd, toen zag het er helemaal niet meer uit. De rest pureer ik dus niet. Heb jij zin om volgende week met al je fantasie een heerlijke soep te maken? Laat het even weten! Hartelijk welkom! En kom morgen lekker soep eten! Als de zon in de kas schijnt is het er heerlijk warm.