Het Zoetermeerfonds heeft de buurttuin niet voor niets gesponsord. Twee jaar geleden, vlak na de oprichting van het Fonds deed stichting Zoete Aarde de allereerste aanvraag. Prikkabel kochten we. Twee lange snoeren met om de meter een warm melkwit ledlampje. Wat was iedereen blij met de sfeervolle verlichting tijdens de Lichtjesavond. De kraampjes die langs het pad stonden werden er mooi mee in het ‘zonnetje’ gezet. De kabels bleken iets te kort om de hele lengte van de tuin te verlichten dus dit jaar kochten we er een aantal snoeren bij. Dat was een goede beslissing. Vlak na Sinterklaas zijn de lampjes opgehangen en vanmiddag pas weer opgeruimd. Veel mensen genoten van de vrolijke lichtjes in het donker als ze op een koude winter ochtend of avond de lampjes zagen branden. We kregen zelfs een kaart waarop iemand dat in hele mooie woorden opschreef. Hartverwarmend gebaar! Vorige week fietste ik vanuit het stadshart naar huis en zag toen dat de lampjes aan waren terwijl de zon nog niet onder was. Oeps dacht ik toen, het lijkt wel of het hele Zoete Aarde bestuur in winterslaap is. Tijd om op te gaan ruimen. Vanmiddag is dat gebeurd. Vanavond fietste ik weer langs de tuin, nu in het donker en wat zag de boomgaard er nu ineens superdonker uit. Oei, dat was even wennen. De lichtjes waren er toch wel heel erg bij gaan horen. Nog even en de narcissen bloeien en zullen de rol van de lampjes overnemen en dan nog iets later, zal de tulpentuin in bloei komen. Steeds meer licht en kleur in tuin. Laat de lente maar komen!