Ik ben Jay Geertsma, ik zit op het Erasmus College. Als derdeklasser moesten wij om over te gaan op maatschappelijke stage. Ik ben een jongen die het heerlijk vind om buiten te zijn. Vroeger was dit ook al het geval. Ik zat vroeger als kleuter bij Jannie in de klas. Wij gingen toen op schooltuinen in de wijktuinen de leyens. Toen ik in groep 8 zat ging Jannie bij ons van school af om aan de wijktuinen te werken. Nu ik van de stage hoorde leken de tuinen echt perfect. Een goede vriend van mij Lucas zocht ook nog een stageplek en zo kwamen we samen bij de wijktuinen. Op woensdag ging ik elke keer naar de tuinen na school. De eerste keer dat ik bij de tuinen kwam was meteen de meest leuke keer. Er was een Italiaans etentje. Ik moest afwassen, wat eigenlijk helemaal niet erg was want het was ontzettend gezellig. Op de woensdagen was het anders, het was harder werken. Ik heb vooral veel lol gehad met de mensen die er waren. Wat wel af en toe jammer was is dat we niks te doen hadden. We werden verwacht en toch hadden we soms niks te doen. Maar dat gebeurde heel af en toen dus maakte het niet uit. Kortom heb ik gewoon een top tijd gehad bij de wijktuinen.

Gr Jay Geertsma