18 december 2019 | Jannie van Maldegem

Ik heb een probleem, een heel groot probleem en dat is dat ik alles leuk vind. Bijna alles, ok, ik vind veel leuk. Fotograferen, mama zijn, knutselen, schrijven, lezen, wandelen. Het is jouw valkuil, werd er opgemerkt door Dominique.
Ik vind het leuk om andere mensen blij en gelukkig te zien. Vooral met iets dat ik gecreëerd heb, iets wat ik geef, met iets wat ik zeg of doe.
Niet omdat ik een complimentje wil ontvangen of in het middelpunt van de belangstelling wil staan. Juist niet, mijn intentie is om andere mensen oprecht vrolijk te maken. En op welk moment kan dat beter dan tijdens Lichtjesavond? In het midden van de stad, in de Oase van rust, behalve op deze avond van het jaar. Dan gebeurt er van alles, overal in de Tuin.
Wie mij een beetje kent weet dat ik wel eens een grapje maak, niet heel vaak, soms. Na de Sint Maarten-workshops had ik nog een heleboel tasjes over om te versieren.
Voor de grap gooide ik in de groep dat ik nog wel een workshop zou kunnen doen voor de kinderen tijdens Lichtjesavond. Er werd door Jannie heel enthousiast gereageerd en haar enthousiasme maakte wat los in mij. De eeuwige positieve energie die zij rondstrooit is inspirerend.
Het bleef niet bij de tasjes. Waarom weet ik niet meer, maar in de afgelopen jaren heb ik in de garage een hele collectie glazen potten verzameld. Nu was het moment daar iets mee te doen. Wat ben ik blij dat ik de glazen potten meegenomen had. De kleine knutselaars vonden het prachtig om deze te versieren. Ook had ik houten hangers mee, voor in de kerstboom. Een laars, een ijsster, een rendier en een peperkoekmannetje. Deze konden gekleurd worden met stiften. Als ze klaar waren deed ik er een touwtje om.
De kinderen waren allemaal zo lief en ijverig aan het versieren. Sommige kinderen bleven wel drie kwartier fröbelen, heerlijk! En alles mocht. Al wilde je alle drie de knutsel-projecten doen, het was goed. Werkelijk waar, bijna alles is opgegaan. Wat een fijne avond was dit! Het liep, het ging, iedereen was blij en dat maakt mij weer blij.
Ik heb veel mensen gezien, veel kinderen geholpen, nieuwe mensen, kennissen, vrienden. Ik kreeg onverwacht hulp van de buur-mede-knutselaars.
Vanwege tijdgebrek waren er geen voorbeelden gemaakt dus deze taak namen zij op zich voordat de avond begon. Bedankt, Jo-Anne & Wilma!