23 februari 2020 | Jurrie Drenth

Ja, je zult wel denken: ‘ Nou de kippen eten geven en straks waarschijnlijk ook wat schaapjes, dat lijkt mij heel erg leuk.’ Dat is het natuurlijk ook. Begroet te worden door de dieren. Zo op een vroege zondagochtend als de meeste mensen nog liggen te snurken. Vrijwel geen lawaai van het verkeer. Heerlijk voor een buitenmens zoals ik , maar soms is het niet altijd even prettig. Het enige lawaai wat ik hoor is de wind die waait door de kruinen van de bomen. De bomen die diep en nederig buigen. Je waait hier uit je onderbroek! Ik hoop maar dat de bomen niet te nederig worden. Er is en wordt al te veel gekapt, naar mijn inziens. En wat dacht u van de regen? Die is vannacht met bakken uit de lucht gevallen. Ook die moet je trotseren.
Tjongejonge, wat is er een hoop gevallen. Je kunt hier bijna zwemmen. Ik vind dat het nu wel even droog mag blijven en als de winter toch ons deur voorbij gaat, laat dan de warmte maar komen. Sinds oktober hebben we alleen maar herfst gehad, lijkt het.
Brrr, gauw de kippen eten geven en dan aan de koffie. Splats, splats. Wil je de dieren eten geven en vrijwilliger worden? Kaplaarzen vereist!
Fijne zondag! Groeten van buurman Jurrie!