Op woensdag 14 juli hebben we als wandelgroep Zoete Aarde de Natuurtuin in het Westerpark bezocht. We vertrokken vanaf de Randstadrailhalte in Meerzicht en wandelden door het Westerpark naar de tuin waar we ontvangen werden door onze gids Henk. Hoewel de natuurtuin eerder dit jaar nog mooier was hebben we onderweg vele mooie bloemen gezien. Daarbij vertelde de gids verhalen over onder andere de teunisbloem, de harige ratelaar, de wespenorchis en de berenklauw die we onderweg tegen kwamen.

Rechts onze gids Henk Lubberding van Vrienden van de Natuurtuin.

Ook zagen we onderweg waterlelies, een stukje Zoetermeerse historie in de Natuurtuin. Het gemeentewapen van Zoetermeer bestaat uit gestileerde meerbloemen en meerbloem is zeventiende-eeuws Nederlands voor waterlelie, een plant die ongetwijfeld veel voor kwam in het destijds waterrijke gebied rondom Zoetermeer.

Onderweg kwamen we ook soldaatjes of weekschildkevers tegen die leven in gebieden met hoog gras en open bosgebieden. Ze bejagen insecten op bloemen.

Iedereen van Vrienden van de Natuurtuin, en in het bijzonder onze gids Henk, bedankt voor de mooie rondleiding en alle verhalen.