Home 9 Over ons

Een plek voor jong en oud

Wijktuin Broekweg Vanaf ca 1975 is deze locatie ingericht voor en door de afdeling natuur- en milieueducatie binnen de gemeente Zoetermeer. Er is grond voor schooltuinen, een huisje met een kruidentuin en later kwamen daar ook huurtuintjes voor buurtbewoners bij (verhuur van april tot oktober). Imker Ronald Mulder houdt bijen. Hier is later imker Jeroen du Clou bijgekomen.

Buurttuin Zoete Aarde 23 april 2015 oprichting Stichting Zoete Aarde. De Buurttuin is geboren en het hek van de voormalige wijktuin zal véél vaker open zijn en toegankelijk worden voor veel meer mensen. Niet alleen tuiniers en kinderen uit groep 5 en 6 zullen van deze plek kunnen gaan proeven.

Sinds de Lichtjesavond in december 2016: Stichting Zoete Aarde heeft de tuin in beheer. Er is een bruikleenovereenkomst gesloten met de gemeente Zoetermeer. Deze overeenkomst loopt tot en met 2026.

 

Het motto van de mensen van Zoete Aarde:

Alles kan zolang het duurzaam, creatief-sociaal en groen is en respectvol naar de medegebruikers, omwonenden en de natuur.

Zoete Aarde tuinmensen zijn georganiseerd in verschillende werkgroepen die allen de verschillende taken in de tuin uitvoeren. Het onderhoud van het groen (boomgaard, bessentuin, bloemenpluktuin, moestuin voor productie, schooltuinen, algemeen groen maaien en snoeien), het kweken van groente en fruit voor de verkoop, de verhuur van de locatie voor feestjes, de schooltuineducatie, de verzorging van de kippen, het maken van de soep, het maken van jams en chutneys en de gastvrij-groep die het terras en de winkel draaiend houdt.

Contact Zoete Aarde

Heeft u nog vragen, wilt u ook vrijwilliger worden of wilt u misschien uw feestje vieren in de buurttuin? Neem dan contact op met het formulier! Of kom gezellig langs op de buurttuin!

Broekwegzijde 195,
2724PE Zoetermeer

}

In het tuinseizoen april t/m oktober dagelijks open van 10 tot 16 uur

Fietsknooppunt: 29 en 40